Da jeg var 25 år…!!

Igår på den 13.09.2019 fyldte min yngste datter 25 år. Hver gang en af mine piger har fødselsdag, falder jeg ned i erindringer og overraskelse over hvor hurtigt de år egentlig er gået siden jeg leverede det barn, og hvor mange ting der er sket undervejs. Altid ender jeg der hvor jeg kigger på dengang jeg selv var i den alder.

Da jeg var 25 var der ingen børn i horisonten. Jeg var nok lige kommet ud af første del af min karrierer (jeg sagde op og vendte tilbage – men det er en anden historie) som buschauffør i H.T. – Hovedstadens Trafikselskab – og det var året efter jeg lige havde været gift.

På dette billede er jeg omkring 30.

Mit ægteskab varede små 4 måneder. Og det har jeg da tænkt en del over gennem tiden. Ikke på sådan en dum måde, for jeg var faktisk ikke særlig ked af det da det sluttede. Og selv om jeg havde kendt manden i 2 år inden ægteskabet, og troede jeg at jeg vidste hvem han var, men dynamikken skiftede helt da vi blev gift.

Jeg husker det som en meget sær oplevelse da det skiftede, at gå fra at være aktiv og gerne ville alt muligt, blev han meget passiv og mente det var super vigtigt at læse avis og se nyheder. Og på det tidspunkt var jeg det man kalder en funktionel misbruger, sammen med ham må jeg tilføje, og det havde været det vigtigste synes jeg, og vel nok det vi mest havde sammen og her sad jeg nu i et ægteskab og det var alt for mærkeligt at han skiftede på den måde.

Enden på det blev, at jeg blev væk nogle døgn, drak en masse alkohol og røg en masse hash, og da jeg kom hjem lå der en seddel: “vil du være venlig at eftersende min post til nedenstående adresse” Det var nogenlunde de ord der stod. Helt formelt og ukærligt. Helt så enkelt var det ikke, men i overskrifter.

Vi havde ellers oplevet en del sammen. Påskestrejke i H.T. – at hans datter (som han ikke havde fortalt mig om) pludselig stod på dørmåtten, at han var den første mand der lå ved siden af mig hele natten, uden at ville have sex. Han holdt mig bare i hånden da jeg sov, og sådan vågnede jeg også, og det havde jeg aldrig prøvet før.

Sex var faktisk for mig en slags handelsvare. Ikke at jeg som sådan var prostitueret, for der var ingen kontant afregning på den måde. Men det jeg troede jeg “skulle” i mange år, var at bytte og levere god teknisk velfungerende sex, for kærlighed. Når jeg gav sex, fik jeg kærlighed. Eller det troede jeg, for senere i livet da jeg havde været mange timer i terapi fandt jeg ud af at det ikke var sådan det hang sammen.

Sex er Sex og kærlighed skal ikke koste noget. Det var en øjenåbner – og forandrede hele mit liv, sådan helt fundamentalt.

Jeg var et skadet barn. Jeg var så følelsesmæssigt skadet at jeg ikke var i stand til at skelne mellem overgreb og kærlighed. Så da en mand som kom i vores hjem, og blev kaldt Onkel, tilbød mig noget hvor jeg blev rørt ved, fik knus og blev kaldt sød og dygtig, så tog jeg imod det. Jeg var så hudsulten og kærlighedsudhungret at hans berøring lignede kærlighed, så jeg tog hvad jeg kunne få. Mine forældre var ikke gode til at udtrykke kærlighed, fordi de ikke selv havde lært det. Så jeg vidste ikke hvordan det så ud, og jeg var det barn der ikke skulle være født. Havde der været fri abort, havde jeg ikke været her idag… Tankevækkende alligevel.

Nå, men da jeg var 25 år, kæmpede jeg med den gæld ægteskabet havde efterladt mig i. For ham jeg giftede mig med var erklæret insolvent og defor var lån mm. i mit navn. Det betød jo desværre også at jeg ikke kunne gør krav på noget fra ham. Så det år fra 24-25 der tjente jeg penge og betalte gæld af. Det var det eneste der var i mit liv. Arbejde og afbetaling. Det lykkedes da også i sidste ende at betale en meget stor del af, og jeg mødte den mand der endte med at give mig mit første barn. En mand jeg ikke kunne få – men mere om det en anden dag.

Min datter der blev 25 igår, Er til Januar færdig med sin uddannelse som designer, med speciale i Sustainable fashion – hun føler sig elsket og er aldrig i tvivl om min kærlighed eller sit eget værd i sin familie. Hun har en sød kæreste som behandler hende ordentligt og siger søde ting og giver søde gaver og er et ordentligt menneske.

Mine Piger.

Det er måske ikke for andre nogen særlig stor præstation. Men for mig er det kæmpe stort at hun er blevet til den hun er. For det er sgu min fortjeneste at hun ikke er gået i stykker, at hun har styrke til at arbejde med sig selv og tager en uddannelse og kan være en sød kæreste med fuld selvrespekt i relationen, og alt det som andre tager for givet. Det er ikke givet hos mig. Og det er jeg sgu stolt af er lykkedes.

Der ser jeg i særdeleshed at alle de både hårde og givende terapitimer giver både pote og mening.

Det var egentlig bare det jeg ville sige på denne dag. Jeg er en stolt mor, en stolt kvinde og et menneske der har rejst sig igen og igen. Jeg har skabt et liv hvor det er helt okay at være den man er, det koster ikke noget at blive elsket og det er kærligheden der driver værket.

Hav en dejlig dag derude og vid at kærligheden bor indeni dig og den koster ikke noget. Den er der i overflod og du kan aldrig tømme den kilde ud hvor kærligheden bor.

Terapitimer hos mig koster 1000 i timen, og der er rabatmuligheder.

Jeg er uddannet familiebehandler og Psykoterapeut med efterhånden mange års erfaring. Jeg har selv gået turen – så hos mig møder du genkendelse og åbenhed, uanset hvad du går og bøvler med.

Ring for nærmere: 60642503

Offentliggjort af sydhavnsmamma

Nærmer mig noget gråt hår og noget sundt liv. Kærligheden er vigtig for mig, og det at være et godt menneske. Følg med på den rejse der har været min, før i tiden og nu om stunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: