Løgne og andre bedrag.

Livet består af valg. Dagen igennem tager vi det ene valg efter det andet. Det gør vi alle sammen, det er et vilkår i den verden vi lever i. Kvaliteten af dit liv afhænger af de valg du tager – sat på spidsen, for der er naturligvis nogle ting vi ikke kan styre som lander på vores vej, giver os udfordringer og læringsmuligheder, som vi måske ellers ikke ville være stødt ind i. Men de fleste valg er dine, og de fleste valg er med til at definere dig som menneske, de fortæller om dine værdier, skaber nogle vilkår i dit liv og danner de relationer du er i.

Så når du former dit liv, eksempelvis med en masse løgnehistorier om hvem du er, hvad sker der så med de mennesker omkring dig, som vælger at være sammen med dig og dine historier? De kan jo – uden at vide det – blive suget ind i nogle livsvilkår som du slet ikke værdimæssigt kan stå inde for, og det kan betyde at deres eget liv bliver påvirket, fordi de mister sig selv for en stund, på en note som er bygget på en løgn.

Jeg har mødt løgnehistorier. Jeg har endda selv i min ungdom fortalt nogle – en del faktisk. Men det der har ramt mig som voksen allermest, er de løgnehistorier der kommer ud af munden på dem som er i hjælpebranchen som jeg er. De mennesker der udråber sig selv til at være “Specialiserede” i et felt, eller som overfor deres klienter – dem der skal modtage hjælpen – mestrer at fremstå som “autentiske” – “Sande” – “Oprigtige” uden at de egentlig er det. De som kalder på anerkendelse på baggrund af deres egen løgne, dem har jeg svært ved ikke at pege på, pege ud om du vil – for jeg synes det er så tarveligt, at de siger at de er noget de faktisk slet ikke er. De findes jo også i business verdenen, i de store virksomheder, men det ved jeg ikke nok om til at sige noget om. Men der afsløres jo svindlere hele tiden – og de lyver jo også.

Så kan du tænke at hvad ved jeg om det. Jamen lige dem jeg har mødt, dem kender jeg faktisk ret godt nogen af dem bedre end andre. Var veninde med en kvinde mere end 10 år og det viste sig at hun havde givet et billede af sig selv til omverdenen og da der en dag opstod en konflikt så handlede hun på et helt andet værdisæt, og en anden kendte jeg gennem en veninde, ledere jeg har mødt gennem årene, socialarbejdere der lover og lover og ikke kan føre det til dørs – er det løgne? svært at vurdere – men så kan man sige at man ikke skal love mere end man kan holde. Og nå ja – så er der alle de voldspsykopater jeg har været alt for tæt på – men det er en helt anden historie og her er løgnene af en helt anden og mere farlig karakter.

Det jeg har oplevet, især i et tilfælde er at når så livsløgnen afsløres, så stopper relationen. Så stopper kommunikationen og der tages ikke ansvar. Altså hvorfor ønsker man at leve i et liv med vilkår der bygger på en løgn? Det forstår jeg ikke helt. Jeg sætter selv en ære i at være ærlig, og leve efter det værdisæt jeg har valgt.

I mange år af mit liv har jeg levet på de vilkår jeg mente var skabt, som jeg ikke troede jeg havde indflydelse på. Idag ved jeg bedre, og er helt med på at noget af det der skete i mit liv, skete fordi jeg valgte som jeg gjorde. Det har i høj grad handlet om bevidsthed for mit vedkommende. Jeg vidste ikke bedre, og det tager jeg ansvar for. Så skulle jeg møde nogen som jeg på en eller anden måde har såret med adfærd der byggede på manglende viden, manglende udvikling – så tager jeg ansvar for det. Siger undskyld og bøjer nakken i ydmyghed over min egen uvidenhed med den visdom jeg har nu. Jeg forventer ikke at den anden tilgiver eller sletter det der nu er mellem os, men i handlingen får jeg rum til at tilgive mig selv, rum til at flytte den handling, den løgn eller de uvidende ord over på hylden af livets udfordringer som jeg har klaret på en god måde.

Jeg kan godt fortælle jer, at jo mere der står på den eller de hylder, af episoder, handlinger og tidligere uhensigtsmæssig adfærd, jo bedre har jeg det – jo mere plads er der til kærligheden til mig selv, og det er den der i sidste ende er den vigtigste – kærligheden der bor i dig.

Den er der faktisk i os alle, og den er de til overflod, så du kan sagtens øse ud af den i rigelige mængder. Og måske er det det vi skal gøre med dem der lyver, dem der udnævner sig selv til specialister uden reelt at være det og dem der i livet har trådt ved siden af. Øse kærlighed ud over dem når de afsløres.

Der er en landsby et sted i Afrika hvor den stamme der bor der, gør det at når en har trådt ved siden af, danner de en cirkel rundt om vedkommende og overøser personen med alle de gode og smukke egenskaber den person også indeholder. De healer med kærlighed.

Se det er et koncept jeg kan li’…

Har du fortalt løgne som du ved har såret andre, snydt dine omgivelser eller endnu værre narret mennesker der er kommet forbi din vej?

Har du brug for hjælp kan du få en uforpligtende samtale med mig for at se om jeg er et match – mobil: &0 64 25 03 Mail: Mokjha@outlook.dk

Offentliggjort af sydhavnsmamma

Nærmer mig noget gråt hår og noget sundt liv. Kærligheden er vigtig for mig, og det at være et godt menneske. Følg med på den rejse der har været min, før i tiden og nu om stunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: