Kønskamp, Corona og volden…

Da jeg var barn var der mange der røg noget der hed Corona cerutter, mange damer røg dem og de var tynde, og lignede lidt en cigar. Forleden købte jeg nogle øl der også hedder Corona – de smager godt med en Lime skive i. Corona Virus er så noget helt andet jo, og der er mange der er syge, nogle er døde og vi skal forholde os til en ny influenza virus, som jo slayer ind over landegrænser og skaber frygt med sin måde at optræde på. Den er ikke sjov det er den ikke, og når det så er sagt, så husker jeg flere gange gennem mit liv nye influenza typer der er kommet til, så opfinder en eller anden virksomhed en vaccine og vi danner allesammen antistoffer og så kommer der ro på igen. Sådan har jeg det også lige nu med den her Corona – den er ikke hyggelig, den er nok kommet for at blive og der kommer ro igen. Skulle der gøres noget ved det faktum at der kommer en ny virus ind imellem så skal man nok slukke for alle de der markeder hvor man blander dyreslagtninger og grøntsager med menneske snot og madlavning… Der er en del af den slags ude i verden – I Kina for eksempel.

Igår var det d. 8 marts, kvindernes internationale kampdag. Jeg synes det er godt at huske på dem der kom før os, de som kæmpede og vandt stemmeret, plads på arbejdsmarkedet og alle de andre gode ting vi som kvinder idag har mulighed for at være med i. Og der er mange ting endnu vi kan og skal arbejde hen imod, for lige ret er der stadig ikke i mange sammenhænge. Jeg kan godt tænke at det måske ikke er meningen at vi skal være lige på ALLE punkter, men der er stadig et stykke vej for mænd og kvinders ligestilling.

Hvad så med alle de andre der kæmper for at samfundet skal blive mere rummeligt i forhold til at nogle identificerer sig som flerkønnet, eller som det andet køn, eller som trans eller som ?? Ja altså jeg kan ikke helt finde rundt i det og er lidt nervøs for den dag hvor jeg står overfor en person jeg skal tiltale de og dem. Altså fred være med det, men jeg får en udfordring tror jeg… Eller måske slet ikke. Det bliver spændende at se.

Lidt tættere på hjem kan jeg fortæller at min debut som forfatter ser ud til at lande 01.05.2020. Det er en god dag at udgive på. den dag hvor der er arbejdere der slår et slag for de vilkår der er for dem, den selv samme dag kommer min bog som gerne skulle slå et slag for de kvinder som bliver udsat for vold, skabe forståelse for hvem det er der bliver ofre, og hvad det er for en dynamik i et menneske der gør at det er så svært at komme ud af sådan et forhold.

Jeg håber i vil tage godt imod dette første bind i trilogien om Monica og hendes livsrejse med alle de udfordringer hun møder.

Ses vi til 1. Maj når jeg holder reception for bogudgivelsen? Husk at sætte et X i kalenderen…

KH Mona

Offentliggjort af sydhavnsmamma

Nærmer mig noget gråt hår og noget sundt liv. Kærligheden er vigtig for mig, og det at være et godt menneske. Følg med på den rejse der har været min, før i tiden og nu om stunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: