Det traumatiske og traumerne…

I den seneste tid har jeg stiftet nærmere bekendtskab med Dr. Gabor Matè han er et særligt menneske der via sine egne traumer og sin lægegerning har forsket i og skilt ad den fortælling der er om traumer, om en traumatisk opvækst og han fortæller på en rigtig god og forståelig måde hvordan det hele hænger sammen. Jeg lægger et link til ham herunder hvis du finder det interessant og/eller selv har behov for at forstå.

Læs mere om denne mand her https://drgabormate.com/about/ Du kan også finde ham på Youtube, og senest har han lavet en dokumentar om sit arbejde som du kan finde her: https://wisdomoftrauma.com/movie/?fbclid=IwAR0-sDythyDBLjrFKevaBqFEZDNo2Gpova9FoVi0i1ioAsSZQNG2_xkNcpY det er muligt du skal donere lidt til hans arbejde, men de penge er godt givet ud. Du vil forstå dig selv bedre efter at have set den film.

Traumer får vi alle, og fra Gabor så jeg den her inspirerende film: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FBVg2bfqblGI%3Ffbclid%3DIwAR38EGBXRslh9kF01fL7SOxfv4Zc210SNhBWjRz9_GM6RrY6Fe-vqbmoXBA&h=AT1dgdA5rUR4iN1A7KiG0F-pkrRWsIOzfql3NBPgv2WKtWY3PaO21KyORPJcYNmU_AQrpRhUx0DXreVbZDLh8MlzzBa_gKhz_0NARhEPbYQGOz-We1QH9wtTXDhMdR1H18sn4VukKg&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT3hpD-mRP3pRrbEFRhQaphxyBxQ8Cacc0woP9nRMBjG1yKUZy7Na5zSBDV-hxNPKkT4QsusIT-N3XymYKwObL4Ic7vqptXITcX-0yNoM65u9kDPRClCyNi-KMdnizaGvlx_ZpGTa5BsjXo-QCYIpSbIhw

Den fortæller hvordan små traumer som manglende tilknytningsevne hos forældre skaber dit indre univers, hvordan dine serotonin niveauer er for lave på den baggrund, og at det påvirker dig humør og din livskvalitet hele vejen. Byggestenene til din afhængighed – uanset hvordan den så ser ud – kommer herfra. De tidlige år er afgørende for om du klarer dig i livet. Der var en periode hvor man undsagde sig at det ikke altsammen kunne være mor skyld, og her må jeg bare sige at det er i høj grad måden hvorpå man er mor & far der afgør en livsbane. I voksenlivet, endda som ung kan vi selv begynde at vælge, det kræver dig at vi har indsigt i vores egne mønstre og kan gennemskue hvor de kommer fra. Lige for tiden taler jeg med flere unge, og alle bliver indlysende oplyst og ser klart hvordan deres forældres valg og evner til det emotionelle præger deres livsbaner. De er inspirerende at tale med og deres lyst og vilje til at forandre det eksisterende er kæmpe stort at være vidne til.

Mine egne traumatiske oplevelser og mine traumer, som jeg også beskriver dem i min bog Og Ingen Taler Om det, fortæller en del om hvordan min vej kone til at se ud som den gjorde. Hvordan jeg igen og igen havnede i voldsregerede forhold og nedbrydende relationer – det var der jeg følte mig genkendt, der jeg på en sær måde følte mig tryg. Da jeg begyndte at hele mit indre, begyndte mit liv at forandre sig, jeg begyndte at få nye typer venner, så værdier andre steder end før og mine tidligere bekendtskaber faldt fra, og blev skubbet ud, og det ofte på ikke særlig rare måder.

At finde vej gennem livet er en lang vidunderlig rejse, det kan være en spændende rejse eller en skrækkelig rejse, alt efter hvor du lader dit udsyn pege hen og hvilke valg du træffer. Det er ikke let at forandre det eksisterende, til tiden endda benhårdt, men det er det hele værd. Det kan jeg skrive under på og det kender jeg også mange andre der kan.

Så er du lige der i livet hvor du tænker: “Jeg er klar til at se på det Mona, klar til at høre hvor mine livsknuder ligger…!” Så kan du bare ringe, så finder vi et tidspunkt hvor vi kan tale sammen. Du kan læse mere om mit virke på www.MonaK.dk priser og alt det finder du også der.

Lad sommeren omfavne dig, holde dig om hjertet og gå ud i livet med et smil på læben. Elsk dig selv, så vil kærligheden strømme til dig.

Kærligst Mona

Offentliggjort af sydhavnsmamma

Nærmer mig noget gråt hår og noget sundt liv. Kærligheden er vigtig for mig, og det at være et godt menneske. Følg med på den rejse der har været min, før i tiden og nu om stunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: