Spiritualitet

En af weekend dagene bruger jeg altid noget tid på at finde ind til mig selv. Finde ind der hvor min kærlighed bor og hvor jeg ser mig selv tydeligt. Nogle gange læser jeg i en bog, andre gange mediterer jeg eller begge, nogle gange lytter jeg til nogen af de store (dem jeg synes er store) spirituelle lærere i verden. Idag lyttede jeg til Michael Beckwith i en samtale med Koya Webb. Du kan finde samtalen på https://youtu.be/DG0YoCdJV5M hvis du hellere vil gå direkte til kilden.

De taler om mange ting, gode ting som man bliver klog af at lytte til. Og noget af det jeg hæfter mig ved er den evige kærlige stemning der er omkring Michael Beckwith. Da jeg mødte ham for år tilbage mærkede jeg det helt tæt på. Et nærvær som han har baseret på hans indre liv, den han er. Noget af det han snakker om i videoen er hans rejse dertil hvor han er i dag. Han fortæller hvordan han havde en garage han indrettede til hans rum for personlig udvikling, og hvordan han gik derind og mødte sig selv.

En samtale vi alle kan drage nytte af tænker jeg, så her kommer den gengivet på min måde. Når jeg arbejder med mennesker benytter jeg af og til Joharis vindue som en måde at få klarhed på. Men her idag vil jeg gengive det jeg hørte idag.

Stil dig et sted eller sæt dig et sted hvor du ikke bliver forstyrret. Forestil dig at du står overfor dig selv, ser dit eget spejlbillede og snak nu ind i “Jeg” – Jeg er… Som er det du siger til og om dig selv… Det kan du ændre til hver en tid, og du vil opleve at det der kommer frem i resten af øvelsen også vil ændre sig.

Når du har udtømt den del, snak ind i “Du” er… som er den del hvor du hører det andre siger til dig… Du har et valg, om at hæfte dig ved de positive meldinger eller de negative, det valg har du gennem hele øvelsen – når denne del er udtømt snakker du ind i “Hun/Han” er… som er det andre siger om dig når du ikke lytter, altså det du forestiller dig de siger og selvfølgelig gerne det du ved de siger. Øvelsens formål er at separere dit Ego, din Personlighed fra den du ER, fra din sjæl, fra din essens. At skabe kontakt til dit oprindelig jeg, og skrælle andres udtalelser fra, så du står tilbage med den person du blev født til at være. Det kærlige væsen du er, og den tilgivende sjæl du er. Øvelsen skal gentages så mange gange du behøver det, og målet er at finde de kærligste udtalelser der er, finde ind til den kærlighed jeg ved bor i os alle. Du kan se Michael Beckwith tale om det i videoen, og høre hvordan det hjalp ham.

Et andet tema der berøres er det med tilgivelse. Når du tilgiver andre og dig selv, slipper du for at være i forsøget på at forandre dem. Når du lever i en kærlig stemning vil tilgivelsen komme nemt til dig, og du vil finde din vej uden at skulle hele tiden forandre andre, hele tiden skulle justere dig for at passe til de andre, og hele tiden træde ud af dig selv. Livet med tilgivelse som en del af kærlig praksis, har været det der har hjulpet mig til at give slip på fraværet af mine forældres nærvær, tilgive at kærligheden ikke havde et udtryk, at jeg ikke følte mig ønsket – endda tilgive de som har gjort mig ondt undervejs. Det har betydet at jeg kan være sammen med mennesker hvis adfærd og handlinger jeg havde alle mulige meninger om, uden at dømme eller fordømme, uden at bruge kræfter på at forstå deres måde. Allerede fra start af har jeg tilgivet, og allerede fra start af ved jeg at de har deres måde og det er ikke min opgave at forandre den, det arbejde skal de selv gøre.

Det bringer mig videre til snak om parforhold, eller relationer i livet. Når man hører Michael Beckwith fortælle om sine to ægteskaber er det med kærlighed og respekt for de kvinder han har været gift med. Han fortæller videre om hans vejledning til par at det vigtigste er at huske på at vi alle flytter os i livet, at vi ikke kan være den samme hele livet. Han siger smukt at forhold ofte er sæsonprægede, og at der i afrikansk kultur ofte bor en ide om at man er sammen i 7 år af gangen. Når de 7 år er gået kigger man ind i relationen og afgør om der er basis for endnu 7 år eller om det vil være til begges fordel at afslutte ægteskabet, og forblive venner. I Danmark har vi Susse Wold og Bent Mejding der fortæller at de fornyer deres ægteskabsløfte hvert 10. år – altså det med at have fokus på om det stadig er godt for os at være sammen. Nogle ægteskaber er på den måde at der er plads til vækst og det kan foregå sammen, og nogle ægteskaber mister den intime del og overgår til venskaber – og det er også ok. Jeg siger nogen gange til klienter “Det nytter jo ikke at tæve løs på en død ko” som i hvis den er død, så er den jo det.

Jeg håber du er blevet inspireret til at se den samtale på youtube. Jeg ved jeg er i hvert fald vild med den vinkel han kan give livets op og nedture. Og jeg tænker ikke det her er den sidste Blog jeg skriver med inspiration fra ham. Han har en ny bog der skulle være ude i Juni “Take back your mind” som den seneste. Ellers kan du finde hans andre bøger via linket herunder, skulle det have din interesse. De er på engelsk så det er jo en forudsætning at du kan det sprog.

https://agapelive.com/collections/michael-bernard-beckwith

Mine intentioner i denne verden er at hjælpe så mange som muligt med at udleve deres eget potentiale, uanset hvilke vilkår de er landet i fra starten af livet. Det har jeg gjort i rigtig mange år efterhånden. De sidste 10 år med en dybere forståelse af hvilke kræfter der er i Universet som vi kan læne os ind i, hvilke kræfter vi har i os selv hvis blot vi tør at give dem plads. Kærligheden er allerede i dit liv, den bor i dig – så du behøver ikke lede andre steder.

Har du lyst til at arbejde med dig selv sammen med mig så kan vi sammen aftale et forløb. jeg har forskellige tilbud der kan reducere prisen for dig.

Du kan helt uforpligtende ringe til mig på 60 64 25 03 og høre om jeg er den rette.

God søndag.

Mona

http://www.MonaK.dk

Offentliggjort af sydhavnsmamma

Nærmer mig noget gråt hår og noget sundt liv. Kærligheden er vigtig for mig, og det at være et godt menneske. Følg med på den rejse der har været min, før i tiden og nu om stunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: